Csobbanás

2024.08.15. 15:30

Kiváló a vízminőség a Tisza-tó strandjain

Kisköre, Tiszanána-Dinnyéshát, Sarud és Poroszló fürdőhelyeinek közegészségügyi-járványügyi ellenőrzése folyamatos. A vármegyei kormányhivatal most közölte a legfrisebb vízminőségi eredményeket is.

Heol.hu

A legfrissebb vizsgálatok szerint továbbra is alkalmasak fürdőzésre a vármegye szabadvizű strandjai. Kisköre, Tiszanána-Dinnyéshát, Sarud és Poroszló fürdőhelyeinek közegészségügyi-járványügyi ellenőrzése folyamatos, a vízminőség megfelelő, hívta fel a figyelmet a Heves Vármegyei Kormányhivatal Facebook oldalán.

Szabadstrand 15 (BD)
A sarudi strand vizét is kiválónak minősítették
A sarudi strand vizét is kiválónak minősítették
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Kisköre, Tiszanána-Dinnyéshát és Sarud szabadstrandjainak vízminősége kiváló, míg Poroszló szabadstrandjának jó osztályozást adtak.

„A Tisza-tóba vezető szennyező forrás nincs, közvetlenül a Tisza-tavat szennyvíz még tisztított formában sem terheli. Tiszafüred város szennyvíztisztító telepe által okozott rövidtávú szennyezésnek a valószínűsége rendkívül alacsony, tekintettel a fürdővizektől való távolságra, és az elsődleges befogadó Tiszafüredi főcsatorna időszakos jellegére. Felszíni vízbe történő további szennyvízkibocsátás lehetősége hatóságunk illetékességi területén nem áll fenn. Egyéb előre látható, rövid távú szennyezést okozó forrásról nincs tudomásunk” – írták az augusztus eleji poroszlói ellenőrzésről. A sarudi, a dinnyésháti, a kiskörei ellenőrzés során is hasonló megállapítársa jutottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában