A dugó stresszes

2024.08.26. 14:03

Közlekedési táblával verekedtek sofőrök az M3-ason + videó

Összevesztek a dugóban az M3-ason a sofőrök, tetlegességig fajult. A végén közlekedési táblával ütötték egymást.

Heol.hu

Bár az Olimpia részben véget ért már, de volt aki kedvet kapott és kifejlesztette az M3 Próbát avagy triatlon az M3-as autópályán nevű versenyszámot, írta a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hivatalos Facebook oldalán:

Torlódásban tolakodás, boxolás és a végére hagyták a legjobbat: a sávos táblával verekedést.  Ismét egy gyöngyszem a hétköznapokból.

– Az M3-as autópályán az egyik átterelésnél történt mindez.  A besorolásnál kezdődött a történet: kis piros kamionosunk előnyhöz akart jutni és még 2 autónyit a külső sávban akart előremenni bevágva egy személyautós elé. A művelet nem igazán jött össze: a besorolásnál egymás mögé kerültek az említett járművek, nem éppen a legszebb módon, amit dudaszóval is jelzett a hátra került személyautós. És itt érkezünk meg a videóban is mutatott részlethez. Kamionos megelégelte a mögötte haladó reakcióit, így megállt. Kiszálltak mindketten és indult az M3 Próba. Vitatkozás, bokorban talált eszközzel verekedés, sima box és végül segítségül hívták a sávos táblákat is, biztos, ami biztos alapon. Mindezt a dulakodás közben őket kikerülő autók előtt- mögött-között. Csoda, hogy nem lett belőle még egy gázolás is. Miután lemeccselték, mint akik jól végezték dolgukat, oldalra dobták a táblákat  és tovább indultak. Sokszor megkapjuk, hogy miért vannak torlódások egy-egy átterelésnél. Hát, ha legközelebb állóra dugul egy átterelés és nem jön se rendőr, se mentő, se tűzoltó = nincs baleset, akkor gondolj arra, hogy lehet, hogy éppen egy ilyen remek párbaj folyik előrébb sorban – írták az esetről.

Hozzátették, teljesen feleslegesen kakaskodott a két külföldi sofőr, mert a párbajig egyáltalán nem volt dugó a szakaszon. Miattuk állt meg a forgalom, és az elindulásuk után csak fél órával később oszlott fel az álló kocsisor. Kiemelték, a probléma az, hogy nem csak szabálytalan, hanem még veszélyes is amit csinálnak.

Pontokba szedték, mit nem szabad csinálni az autópályán:

  • Autópályán, ha megáll a forgalom, ne szállj ki az autóból!
  • Ne tolakodj a besorolásnál, be fognak engedni! (Segíts másoknak besorolni, ha előzékeny vagy, a sor is gyorsabban halad!)
  • A KRESZ szabályait betartva közlekedj!
  • Ne az autópályán vezesd le ingerültségedet, haragod!
  • A terelést ne rongáld meg, mert ezzel veszélyezteted a később arra járók és az ott dolgozók biztonságát is!

Amikor tereléshez érkezel:

  •  lassíts le a táblákkal előre jelzett sebességre,
  • tarts biztonságos követési távolságot,
  •  időben kezdd meg a sávváltást, hogy legyen időd korrigálni,
  •  ne telefonozz, akkor talán nem tarolod le a terelőtáblákat!


 A közlekedés társas-játék! Mindenkit hazavárnak!  A saját biztonságod és mások biztonsága érdekében, csak a vezetésre koncentrálj, tartsd a követési távolságot, hogy mindenki épségben elérhesse úti célját!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában