Online ügyintézés

2024.08.26. 16:59

Már letölthető a Digitális Állampolgár mobilalkalmazás

Állami szolgáltatások elérhetővé válnak mobilon is, hívja fel a figyelmet a Heves Vármegyei Kormányhivatal.

Heol.hu

Már több mint 70 ezren töltötték le a Digitális Állampolgár mobilalkalmazást, osztotta meg közösségi oldalán a Heves Vármegyei Kormányhivatal.

A DÁP mobilalkalmazásról részletes információ is elérhető, az oldal szerint a telepítés menete a következő:

  1. Töltsd le a DÁP mobilalkalmazást! Telepítés után ellenőrizzük, hogy megfelelő-e a telefonod. Ezután engedélyezned kell a biometrikus azonosítást, az értesítéseket és a kamera használatát.
  2. Látogass el bármelyik kormányablakba! A kormányablakban az ügyintézők ellenőrzik a személyazonosságod, és felkerülsz a várólistára. Hozd magaddal a telefont, amire telepítetted a DÁP mobilalkalmazást, illetve a személyazonosító igazolványod, a jogosítványod vagy az útleveled. Ügyelj rá, hogy legyen mobilinterneted! Online regisztráció hamarosan!
  3. Figyeld az üzeneteidet! Értesítést küldünk a telefonodra, ha aktiválhatod a digitális állampolgárságod. Előfordulhat, hogy egy ideig várnod kell. Fontos, hogy ne töröld le a DÁP mobilalkalmazást, mert törlés esetén újra kell regisztrálnod, amit csak a kormányablakokban tudsz megtenni!
  4. Aktiváld a digitális állampolgárságod! 2024. szeptembertől a DÁP mobilalkalmazással aktiválhatod a digitális állampolgárságod, és kipróbálhatod a legújabb funkciókat.

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában