Programok

2024.08.16. 06:55

VINO Kóstoló, dűlőtúra, piknik, de még Azahriah is vár a hétvégén

Számos programot gyűjtöttünk össze nektek a hétvégére, itt Heves vármegyében.

Heol.hu

VINO Kóstoló Ünnep

Forrás: Nemes Róbert/Heves Megyeo Hírlap

Péntek, augusztus 16.

Noszvaj: Bortúra az Emődi pincesoron a kedvelt bortúra a megszokott vendégszeretettel, helyi ízekkel, jó hangulattal várja vendégeit. A túra a Borplaccról 18.00-kor indul, és oda érkezik vissza. A bortúrát követően a Borplaccon is folytatódik a kóstoltatás! Magyar Gyula zenekara szolgáltatja a muzsikát. 

Egerszalók:

  •  Dr. Rostás Bea Piros szobrászművész és Andreja Jovic grafikusművész, illusztrátor közös Teremtő arcai című kiállítása lesz a St. Andrea Galériában (Ady Endre utca 88.), melynek a megnyitója 17:00 órától kezdődik. 
Az esemény plakátja
Az esemény plakátja
Fotó: visiteger.com
  • 20:00 órától nyár esti, könnyed, laza hangulatú zenés estre és egyben születésnapi ünneplésre várnak mindenkit Egerszalók főterén. Dr. Rostás Bea Piros és Andreja Jovic gondoskodik a zenei aláfestésről és hangulatról. Flamingó koktéllal és mindenféle finomsággal várnak a rendezvény szervezői.

Eger: 12:00 órától kezdődik a Hontalan Állatok Világnapja az egri strandon. Különböző állatvédő szervezetek mutatkoznak be az ország minden tájáról. "Szurkolók az állatokért" csapata izgalmas állatvédelmi előadásokkal, kvízjátékkal és szurkolós nyereményekkel vár mindenkit. Találkozhatsz Szabó Viktória kutyatrénerrel és Husky kutyájával, Orionnal. Megismerheted a Macskaárvaház Alapítvány kedvenc kandúrját, Momót. Rengeteg minden más is vár még rád itt, tekintsd meg az esemény Facebook oldalát!

Az esemény plakátja
Az esemény plakátja
Fotó: visiteger.com
  • 20:00-tól Retro Party az Oszmán Rendezvény Sátorban, Dobó István utca 34., a Dj: Wanda Pál lesz.

Szombat, augusztus 17.

Eger: Csatlakozz a Dirty House második rendezvényére, a “ DIRTY MADNESS “-re, amely ismét a Zöld Pecsét Birtokon kerül megrendezésre. Ismerd meg Te is ezt a gyönyörű panorámával rendelkező helyszínt, ami elképesztő terasszal, és hangulatos kerttel rendelkezik, Fő utca 1. (Baktai úti munkatelep). Az est folyamán a Deep House / House / Tech House / Minimal / Deep Tech műfajban elismert DJ-kel találkozhattok. A kiemelt fellépő Collective Machine lesz. Ez egy exkluzív esemény, amely a pazar panoráma mellett, egy minőségi zenei élményt, és felejthetetlen hangulatot ígér minden résztvevőnek.

Az esemény helyszíne
Az esemény helyszíne
Fotó: visiteger.com
  • 16:00-tól Tóthék - Dűlőtúra és piknik a Síkhegyen. 18:00 órától Tóth Katalin vezetésével 5 soros superior borkóstolót tartanak. A Lobbanáspont Tűzzsonglőr csapata érkezik erre az eseményre, akik káprázatos műsorral készülnek.
  • 19:00-tól Azahriah koncert vár rád a Bolyki-völgyben. Az augusztus 16-i koncert teltházas, de a 17-i ráadás koncertre még van pár jegy! Idén nem tudod elcsípni az elődót sok helyen. 2024-ben csak néhány alkalommal lép színpadra Magyarországon és a fesztiválok mellett Egerben, a Bolykiban ad két kiemelt koncertet.
A koncert plakátja
A koncert plakátja
Fotó: visiteger.com
  • 20:00-tól PR Blues Kombo koncert az Oszmán Rendezvény Sátorban. Az 50-es évek zenéivel várank mindenkit szeretettel, az egri utcazenész fesztiválon is nagy sikerrel résztvevő PR Blues Kombo zenekarral.
  • 20:00-tól Nyárzáró Latin Party A Bíborosban. Sok szeretettel várnak titeket most szombaton, egy fergeteges szabadtéri LATIN PARTY-ra, ahol a hangulat és a tánc garantált!
    Salsa-Bachata-Reggaeton slágerek színesítik majd az estéd. 
Plakát
Plakát
Fotó: Facebook

Sirok: 18:30-tól ismét Egyéjszakás kaland a Siroki várban III. Éjszakáztál már egy igazi várban? Kipróbálnád milyen az, amikor estétől reggelig körülölel a gyönyörű természet, a Mátra és a Bükk látványa? Kíváncsi vagy, milyen lehet nyári éjjel a tündöklő égboltot kémlelni úgy, hogy egy csillagász segít eligazodni az univerzumban? 

Az esemény plakátja
Az esemény plakátja
Fotó: visiteger.com

Egerszalók: 17:00-tól a Sáfránykertben megrendezésre kerül az Aposztivál, ahol találkozhattok Eger és környékének legalterebb zenekaraival, miközben játszanak és tengnek-lengnek a fűszernövények között!

Az esemény plakátja
Az esemény plakátja
Fotó: visiteger.com

Több napos programok:

Eger: Augusztus 14 - 19. 20:00-tól akusztikus koncert a BorzBár-ban. A BorZbár az Ostoros Családi Pincészet hangulatos pincéje az egri Szépasszony-völgyben, ahol az Egri borvidék legszélesebb borkínálata mellett a kereskedelmi forgalomban nem kapható, különleges tételeiket is bemutatják. 

  • Augusztus 17 - 20. ünnepi hétvége az Egri Várban Nemzeti ünnepünk hosszú hétvégéjén a Dobó István Varmúzeum nyitva áll a látogatók előtt. A négy nap során hagyományőrzők teremtenek korabeli hangulatot az erődítésben. Az érdeklődők a legújabb szolgáltatásukat is kipróbálhatják: Izlandi csata 1238, egy izgalmas VR élményt, ami a vikingek korába repíti el a játékosokat. A Zászlódomb termében rövid, 18 perces filmet láthatnak, mely fiatalos lendülettel meséli el az 1552-es csatát. 
Az esemény plakátja
Az esemény plakátja
Fotó: visiteger.com
  • augusztus 15 - 20. A  VINO Kóstoló Ünnep Eger legnagyobb belvárosi borfesztiválja, az ország egyik legszebb pontján, Eger barokk épületeinek árnyékában, a Dobó téren vár mindenkit idén nyáron is. 
Az esemény plakátja
Az esemény plakátja
Fotó: visiteger.com

Parádsasvár: augusztus 9 - 18. A GarázsSasvár a Dumaszínház legújabb, természetközeli rendezvényhelyszíne Parádsasváron. A Mátra ölelésében, az egykori üveggyár garázsában alakították ki ezt a fedett, ugyanakkor a természetre nyitott színházat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában