Elismerés

2024.09.10. 10:00

Elismerték a Heves Megyei Népművészeti Egyesület munkáját

Jó úton járnak megyénk értékőrző mesterei, népművészei. Negyvenkét év munkáját ismerték el Győrben a minap.

Barta Katalin

A Heves Megyei Népművészeti Egyesület rangos kiállításokon is részt vesz

Forrás: Kiss István fafaragó/Facebook

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Népművészeti tagozata a magyar népművészet életben tartásáért és továbbörökítéséért végzett, áldozatos, közösségformáló munkája elismeréseként az MMA elismerő oklevelet adományozott a Heves Megyei Népművészeti Egyesület részére

Az oklevelet szeptember 7-én  adta át Kékedi László az MMA Népművészeti Tagozat vezetője a Kisgyőri Népművészeti Sokadalom alkalmával.

- A Heves Megyei Népművészeti Egyesület 42 éves munkáját  ismerték el ezzel az oklevéllel. Ebben a munkában  benne van minden jelenlegi és volt tagunk tevékenysége, amellyel a népművészet ügyét szolgálta. Köszönet illeti őket áldozatos munkájukért. Köszönet illeti azokat is, akik ezt a munkát megismertették a döntéshozókkal, és bábáskodtak e nemes díj odaítélése érdekében. Ez a díj azt is jelenti, hogy jó úton járunk, mestereink  alkotásaikkal  példát mutatnak, műveik híven őrzik a népművészet hagyományait, a mintakincs alkalmazásával létrejövő újításaik pedig a mai kor igényét kielégítve támasztják fel a szép iránti igényt - fogalmaztak közösségi oldalukon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában