Segítség

2024.09.10. 13:00

Támogatják a tanévkezdést Mátraballán

Mátraballán az önkormányzat idén is hozzájárul a tanévkezdés költségeinek mérsékléséhez. A támogatást már lehet igényelni.

Barta Katalin

Mátraballán az önkormányzat döntése értelmében, települési iskola-, illetve óvodakezdési támogatásra jogosult az a gyermek, aki szeptember 1-től a település óvodájába és iskolájába jár, valamint általános iskola felső tagozatán tanul, illetve középfokú, vagy felsőfokú tanulmányokat folytat (23 éves korig). 

Ezen gyermekek után a szülő abban az esetben jogosult a támogatásra, amennyiben a kérelem formanyomtatványt kitölti és csatolja a család jövedelemét alátámasztó igazolásokat. Amennyiben mind a szülő, mind a gyermek mátraballai lakcímmel rendelkezik és életvitelszerűen a településen él, jogosult az önkormányzat által megítélt támogatásra. Az óvodások ötezer, az iskolások tízezer forintban részesülnek.  

A kérelem nyomtatvány 2024. augusztus 26. napjától (hétfő), a polgármesteri hivatalban átvehető ügyfélfogadási időben, melynek beadási határideje: szeptember 20-a. A kérdésekkel Szabad Tünde Mária ügyintézőt kereshetik. 

A 16. életévét betöltött középiskolás és felsőfokú tanulmányokat folytató tanulók esetében a támogatás kifizetése iskolalátogatási igazolás bemutatás ellenében történik, ezért esetükben a kérelemhez ezt is csatolni szükséges!

A kifizetés szeptember 20. napját követően, előzetes értesítés után történik - tájékoztatta a lakosságot Pádárné Gyuricza Henriett, polgármester.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában