Támogatás

2024.09.11. 16:22

Váraszón is segítik a tanévkezdést

Váraszón is támogatja a családokat az önkormányzat a tanévkezdéskor.

Barta Katalin

Váraszón az önkormányzat tanévkezdési támogatásról döntött. A 2024/2025-ös tanévben a váraszói lakóhelyű általános iskolásokat 10 ezer, a kizárólag nappali munkarend szerinti középiskolás tanulókat 12 ezer,  a felsőoktatásban résztvevő 28. életévét be nem töltött hallgatókat 15 ezer forinttal segíti, iskolalátogatási igazolás leadása mellett.
A Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskolába járó tanulóknak nem kell kell iskolalátogatási igazolást bemutatni.  A tanévkezdési támogatások folyósítása bankszámlára utalással vagy házipénztári kifizetés útján történik. A támogatás igénybevételének határideje 2024. november 30. napja.

Az igényléshez egy nyilatkozatot kell kitölteni, melyet a hivatalba kell eljuttatni.

A helyi napköziotthonos óvodába járó gyermekek után 4 ezer forintot ítéltek meg. Ezt az összeget az óvoda kizárólag a gyermekek óvoda kezdéséhez szükséges eszközök vásárlására fordíthatja.

A szükséges nyilatkozat a polgármesteri hivatalban átvehető és leadható, ügyfélfogadási időben, hétfőn és szerdán 8 és 10 óra között.

 (Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában