1 órája
A magyar ízeké volt a főszerep az egri iroda félévindító eseményén
A félévindító eseményen közel 40 fiatal vett részt.
A magyar ízeké volt a főszerep az egri iroda félévindító eseményén
Forrás: uni-eszterhazy.hu
Hungarian Cooking Day-re várta a külföldi hallgatókat és mentoraikat az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Nemzetközi Hallgatói Szolgáltató Irodája (NHSZI). A félévindító eseményen közel 40 fiatal vett részt, hogy megismerkedjenek a magyar konyha gazdag ízvilágával – írja az egyetem honlapján.
A sokadik alkalommal megszervezett félévindító rendezvény célja, hogy az új félévben beérkező Erasmus-, és Stipendium Hungaricum ösztöndíjas, valamint az önfinanszírozó hallgatók jobban megismerkedjenek az iroda munkatársaival, mentoraikkal, hallgatótársaikkal, valamint a magyar konyha ízvilágával egy közös főzés során.
A már hagyománynak számító eseménynek idén is a Szépasszony-völgy adott otthont, ahol az újonnan érkezett diákok és mentoraik mellett, az egyetem korábbi ösztöndíjas hallgatói is részt vettek, akik így együtt készítették el a magyar paprikás krumplit játék és társalgás mellett.
Ételekből és ízekből azonban továbbra sem lesz hiány az őszi szemeszterben! Azok, akik szeretnék megkóstolni a világ ízeit egy este alatt, november 18-án lehetőségük lesz rá a Global Cooking Night-on. A nemzetközi hallgatók legismertebb és legnépszerűbb rendezvényén nem csak a különböző kultúrákat és az azokhoz kapcsolódó szokásokat, hagyományokat ismerhetik meg alaposabban az érdeklődök, hanem finomabbnál finomabb nemzetközi ételeket is kóstolhatnak majd a résztvevők.