Égő

3 órája

Az őszi avarégetésbe nem fér bele mindenféle lom eltüzelése

Sirokban arra hívták fel a figyelmet, hogy az őszi kerti hulladék elégetésébe nem fél bele mindenféle lim-lom eltüzelése.

Barta Katalin

A kerti hulladék égetési lehetősége a kerti hulladékokra vonatkozik! - hívta fel a figyelmet Sirok polgármestere, Tuza Gábor a közösségi oldalán. Tehát száraz(!) fű, növényi maradvány, ágnyesedék, egyéb fa hulladék, kóró, növényi szárhulladék, falevél jöhet szóba. A diófalevelet lehetőleg ne a szabadban égessék el! - kéri. 

- A kidobott bútor, fotel, sezlony, linóleum, gumi, műanyag - és egyéb hulladékot égetni tilos! A PEVIK évi egy alkalommal 2-3 köbméter vegyes lakossági hulladékot elszállít ingyenesen minden ingatlanról, ahol szerződésben állnak a hulladékszállítóval. Egyébként zöldhulladék szállítás is van havi a településen egy alkalommal. Azt is igénybe lehet venni.  Kéri a lakosságot, ne mérgezzék a környezetüket és saját magukat mindenféle lom égetésével!

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában