Toplista

2 órája

Eszterházys kutatók a világ legjobbjai között

Megjelent a Stanford/Elsevier-lista, a Stanford Egyetem és az Elsevier közös rangsora a világ legjobb tudósairól, melyen az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem több kollégája is szerepel!

Heol.hu

A Stanford Egyetem és az Elsevier közös rangsora a világ legjobb tudósait tartja számon. A most megjelent listán az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem több kollégája is szerepel az oktatási intézmény híradása szerint.

John P. A. Ioannidis, a Stanford Egyetem professzora és munkatársai 2017 óta jelentetik meg „a világ legjobb 100 ezer kutatója” listáját, mely a tudósok tudományos hatását méri. A rangsorba azon kutatók kerülnek be, akik a legjobb 100 ezerben és/vagy tudományterületük legjobb 2 százalékában vannak. Az értékelés során figyelembe veszik a tudósok publikációit, a hivatkozások számát, valamint a tudósok közreműködését különböző tudományos munkákban.

A legutóbbi sorrend az alábbi oldalon tekinthető meg, ahol két lista is található. Az első az 1960. és 2023. közötti tudománymetriai adatokat veszi alapul. Ebben a listában az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemnek alábbi kollégái szerepelnek:
Dr. Jedlovszky Pál, egyetemi tanár, Természettudományi Kar, Kémiai és Fizikai Intézet
Dr. Jenei Sándor, egyetemi tanár, Informatikai Kar, Matematikai és Informatikai Intézet
Dr. Koltay Tibor, ny. főiskolai tanár, Pedagógiai Kar, Jászberényi Campus
Dr. Nagy Benedek, kutatóprofesszor, Matematikai és Informatikai Intézet

A második, az utolsó vizsgált év (2023) adatai alapján készült listán pedig a következő kollégájuk nevei találhatóak:
Dr. Geml József, kutatóprofesszor, Kutatási és Fejlesztési Központ, EKKE-HUN-REN Lendület Környezeti Mikrobiom Kutatócsoport
Dr. Koltay Tibor, ny. főiskolai tanár, Pedagógiai Kar, Jászberényi Campus
Dr. Nagy Benedek, kutatóprofesszor, Informatikai Kar, Matematikai és Informatikai Intézet

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában