Nemzetközi futam

2 órája

Nemzeti Vágta: döntőn izgulhatnak Szilvásváradon

Vasárnap rendezik a Nemzeti Vágta döntőjét, Szilvásváradon.

Heol.hu

A döntőre készülnek Szilvásváradon

Forrás: vagta.hu

Fotó: Hajdu Krisztina

Az eseményen 15 előfutamban 60 magyarországi és külhoni település felnőtt lovasa szállt versenybe a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban a leggyorsabbnak járó elismerésért, írja az MTI. Vasárnap a nemzetközi résztvevők összemérik tudásukat a hagyományos Nemzetközi Futamban is.

A program vasárnap délelőtt a Kishuszár Vágta és a Nemzeti Vágta középfutamaival indul, majd a nemzetközi futam, a Nemzetközi Lovas Díszegységek előfutamait rendezik meg. Ezt követően páros díjugrató és kocsiverseny, a HaZám Lovasudvar gyermeklovas bemutatója, valamint a Nemzeti Lovas Díszegység, a Magyar Honvédség gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály és az Országos Polgárőr Szövetség lovasainak bemutatója szerepel a programban. A Gömöri Lovas Egyesület bemutatója után a kocsitoló verseny utolsó megméretése következik. A Hagyományőrző Lovas Betyárok Egyesület puszta ötös és csikós bemutatója, majd 1848-49-es csatajelenet bemutató várja az érdeklődőket. A Győri Ördöglovasok bemutatóját a Huszárgyerek Vágta, a Kishuszár Vágta és a Fogatvágta döntője követi. 

Történelmi lovasfelvonulást láthat a közönség, majd a Nemzetközi Lovas Díszegységek futamának döntője és a Nemzeti Vágta döntője szerepel a programban, amely méneshajtással zárul. Kelet-Közép-Európa legnagyobb amatőr lovas versenyének valamennyi hétvégi futama és programja élőben követhető az m4sport.hu-n és a médiaklikk.hu oldalon. A döntő futamokat vasárnap 15 órától élőben közvetíti a Duna tévécsatorna is. A rendezvény részletes programja és további információk a www.vagta.hu oldalon olvashatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában