Jesse-fája oltár

2 órája

Videón, hogyan szépül a felújított gyöngyöspatai templom

A teljes külső- és belső rekonstrukción átesett, több mint 800 éves épületen több tennivaló akad még. A következő hónapok munkálatairól videón számolnak be.

Szabó István

További fejlesztések lesznek a megszépült gyöngyöspatai templomban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlaő

Lassan befejező szakaszához érkezik a Jessze-fája oltár révén is ismert, Mária Születése templom felújítása, adta hírül Maka Attila, a gyöngyöspatai egyházi képviselő-testület elnöke a közösségi oldalán.

–  Ha szeretnéd tudni, milyen fejlesztések várhatók a következő hónapokban, nézd végig a videót – ajánlotta Maka Attila a Facebook-oldalán. 

Portálunkon többször beszámoltunk már a felbecsülhetetlen egyháztörténeti kincseket őrző, több mint 800 éves gyöngyöspatai római katolikus plébániatemplom teljes külső- és belső felújításának részleteiről. A videó révén megtudhatjuk, hogy az előttünk álló hónapokban a templombelső tekintetében többek között megtörténik az orgona felújítása, új miséző oltárpult elkészítése, gyóntatószék beszerzése és beépítése. Restaurálják a Mátyás-kelyhet, a bejárati és a belső ajtókat, a körmeneti lobogókat. Új padokat és padfűtő rendszert telepítenek, s a padok mennyezeti világítását is korszerűsítik. A templomon kívül, egyebek között, felújítják a déli lépcsőt, elkészítik a délnyugati terméskő kerítésszakaszt, parkosítanak és díszvilágítást telepítenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában