Esküt tettek a képviselők

3 órája

Új polgármesterrel kezdte meg a munkát a testület Gyöngyösön

Gyöngyös új története ma kezdődik, fogalmazott Szókovács Péter polgármester a székfoglaló beszédében. Az új képviselő-testület Nagy Attilát választotta alpolgármesternek.

Szabó István

Csütörtöki alakuló ülésével megkezdte munkáját Gyöngyösön az új képviselő-testület. Dr. Vinczúr Zsolt, a Helyi Választási Bizottság elnökhelyettese ismertette a polgármester, az önkormányzati képviselők és a nemzetiségi önkormányzati képviselők június 9-i választásának lebonyolításáról, törvényességéről, eredményéről szóló jelentést.

Az új képviselő-testület megkezdte a munkát Gyöngyösön
Az új képviselő-testület megkezdte a munkát Gyöngyösön
Forrás:  Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A választások végeredményeként a 

  • Szókovács Péter polgármester (Fidesz-KDNP -Városom, Szeretlek Egyesület)
  • Bárdosné Kocsis Anna Éva (Fidesz-KDNP -Városom, Szeretlek Egyesület)
  • Besze Andrea (JOBBIK-DK-MSZP-Momentum)
  • Faragó Tamás (JOBBIK-DK-MSZP-Momentum) 
  • Ferenczy Tamás (JOBBIK-DK-MSZP-Momentum)
  • Kévés Tamás (JOBBIK-DK-MSZP-Momentum) 
  • Kiss Tivadar (Fidesz-KDNP -Városom, Szeretlek Egyesület)
  • Nagy Attila (Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesület - VAGY) 
  • Dr. Ördög István (Fidesz-KDNP -Városom, Szeretlek Egyesület)
  • Percze László (MSZP-DK-Jobbik-Momentum) 
  • Dr. Szén Gabriella (DK-Jobbik-MSZP-Momentum) 
  • Tóth Benjámin (Fidesz-KDNP -Városom, Szeretlek Egyesület)
  • Tuza György (Fidesz-KDNP -Városom, Szeretlek Egyesület)
  • Vágó Zoltánné (Fidesz-KDNP -Városom, Szeretlek Egyesület)
  • Dr. Végh Attila (DK –Jobbik –MSZP -Momentum)

összetételű új képviselő-testület letette az esküt.

Az új képviselő-testület képes lesz Gyöngyösnek új történetet írni

Ezután Szókovács Péter polgármesteri eskütétele következett. A városvezető a székfoglaló beszédében hálás köszönetet mondott a gyöngyösi választóknak a felhatalmazásért, a csapatának, az együttműködőknek a munkatársaknak a segítségért, családjának pedig azért, mert – mint fogalmazott – a nehéz pillanatokban is mellette álltak. 

– Elérkezett a pillanat. Gyöngyös város önkormányzatának új képviselő-testülete ma megalakult, s megkezdi munkáját. A pillanat ünnepi, de nem ünnepelni jöttünk. Dolgozni jöttünk, érdemi változást felmutatni, és rendet tenni. Tudjuk, mit vár a gyöngyösiek többsége tőlünk. Ehhez kértünk bizalmat, és erre kaptunk felhatalmazást. A bizalmat tisztelettel köszönjük, munkával és eredményekkel fogjuk megszolgálni. A munkát ma megkezdjük. Húsz év elteltével most kinyithatunk egy könyvet. Egy olyan könyvbe nézhetünk bele, ami eddig zárva volt előttünk, amiből eddig felolvastak nekünk. Ebből a könyvből most megtudhatjuk, hogyan, és miért jutott el idáig Gyöngyös. Ez pedig fontos ismeret. Levonjuk a következtetéseket, és becsukjuk a könyvet. Egy új könyvbe kezdjük el írni Gyöngyös új történetét. Mindenkire szükség lesz, és mindenkire számítunk. Békejobbot nyújtunk azoknak, akik úgy döntenek, hogy velünk együtt szeretnének tenni Gyöngyösért. Nem új szereplőket keresünk egy régi történethez, hanem új történetet írunk. Nem mesekönyv lesz. Nem csodát kínálunk, és nem lesz diadalmenet sem. Lesz viszont állhatatos munka, lesznek bátor döntések, és lesznek változások. S ha jól csináljuk, meglesz az eredménye is. Gyöngyös új történetéhez nem főhősökre van szükség. Mi nem magunkra szeretnénk büszkék lenni. Mi büszke gyöngyösieket szeretnénk látni. Gyöngyösieket, akik büszkék városukra. Gyöngyösieket, akik felemelt fejjel járnak. Mert aki felemelt fejjel kezd el járni, annak a tekintete már nem a földre van szegezve, és már nem a háta mögé kémlel. Aki felemelt fejjel jár, az tudja, merre tart. Az új történet végén mi nem egy dísztáblán szeretnénk látni a nevünket a városháza falán. Mi a gyerekeinknek és az unokáinknak a nevét szeretnénk látni egy tablón, egy gyöngyösi iskola falán. Mert ez azt jelenti, hogy itt maradtak. Velünk maradtak, gyöngyösiek maradtak. Mindannyian tudjuk, mit kell ezért tennünk – rendet. Gyöngyösön rendnek kell lennie! Rendet kell tenni az utcákon, a tereken, és hadat üzenni a gyerekeinket is célba vevő kábulat-iparnak. Gyöngyös képes lesz rá. Mi, együtt, képesek leszünk rá. Gyöngyös új történetét közösen írjuk. Ez a történet pedig ma kezdődik – fogalmazott Szókovács Péter, mindenkinek eredményes munkát kívánva.

Az új képviselő-testület titkos szavazáson 8 igen szavazattal 7 tartózkodás mellett alpolgármesterré választotta Nagy Attila képviselőt. Döntöttek a polgármester és az alpolgármester illetményéről és költségtérítésükről az önkormányzatokról szóló törvényben foglaltaknak megfelelően. Három frakció jelentette be a megalakulását. A legnagyobb, 6 taggal, a Városom, Szeretlek Egyesület - Fidesz-KDNP frakciója Kiss Tivadar vezetésével (Bárdosné Kocsis Anna Éva, Kiss Tivadar, dr. Ördög István, Tóth Benjámin, Tuza György, Vágó Zoltánné). A Jobbik frakciója 4 taggal alakult meg Faragó Tamás vezetésével (Besze Andrea, Faragó Tamás, Ferenczy Tamás, Kévés Tamás). A Független Ellenzéki Frakciónak 3 képviselő a tagja dr. Szén Gabriella vezetésével (Percze László, dr. Szén Gabriella, dr. Végh Attila).

Az ülésen megalakult a Jogi és Ügyrendi Bizottság, amelynek elnöke dr. Végh Attila, tagjai dr. Ördög István és Tóth Benjamin, külső tagjai pedig dr. Hetzmann Szabina és dr. Jancsovics Anita lettek. A külsős tagok ezután esküt tettek, és átvették a megbízólevelüket. A további bizottságokat – struktúraváltás okán – az október 31-én esedékes következő rendes ülés előtt tartandó rendkívüli ülésen választja meg a grémium. A grémium egyhangú szavazással, az előterjesztésben foglaltak szerint módosította Gyöngyös Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 33/2019. (XI.29.) önkormányzati rendeletet. Egyhangú szavazás eredményeként továbbra is Faragó Tamás vezeti a mátrafüredi részönkormányzatot. Az új képviselő-testület első ülésén, többek között, jelen volt Horváth László országgyűlési képviselő és Csuhány Bence, a Heves Vármegyei Önkormányzat elnöke is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában