Tájfutás

2023.09.08. 12:01

Tájékozódási futó eb-n remekeltek az egri egyetem versenyzői

A svájci St. Gallenben rendezte meg az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA - European University Sports Association) az Egyetemi Tájékozódási Futó Európa Bajnokságot, ahová 17 ország 66 egyeteméről érkezett az a 185 résztvevő, akik öt napon keresztül 3 versenyszámban 5 versenypályát teljesítve mérték össze tudásukat.

Heol.hu

Remekül szerepelt az egri egyetem csapata a nehéz terepen

Forrás: uni-eszterhazy.hu

Az eseményről az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem írt a honlapján. Mint beszámoltak róla, a versenyt (sprint, középtáv és sprint váltó) megelőzte egy-egy terepbemutató, ahol lehetőség nyílt a versenyhelyszínekhez hasonló körülmények között ismerkedni a technikailag és fizikálisan is nagy kihívásokat tartogató svájci terepekkel.

Hazánkat 8 egyetem csapata képviselte a rendezvényen, köztük volt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem delegációja is. A küldöttség hallgatói és oktatói delegáltakból állt, a diákok számára a versenytapasztalat mellett a különböző nemzetek sportolóival történő kapcsolatfelvétel volt elsődleges, míg a szakma részéről a tájékozódási futó edző alapszakhoz kötődő kapcsolatépítés, szakmódszertani kérdések megvitatása, rendezvényszervezési tapasztalatok gyűjtése és a nemzetközi kapcsolatok gyarapítása voltak a legfontosabb célok és feladatok - fogalmaztak.

A világ élvonalát felvonultató igen erős nemzetközi mezőnyben az egri egyetem hallgatói sikeresen helytálltak és eredményesen versenyeztek. Demeter Ambrus 2. évfolyamos edző szakos hallgató középtávon volt a legeredményesebb, ahol 28. lett a több, mint 100 főt felvonultató mezőnyben, Becze Rita 2. évfolyamos edző szakos hallgató szintén a középtávú megmérettetésen érte el a legjobb eredményt, ahol 36. helyezést ért el a közel 80 fős mezőnyben. Az egyetem sprint váltócsapata (Becze Rita és Demeter Ambrus) pedig az előkelő 13. helyet szerezte meg. Vass Dániel 3. évfolyamos gazdaságinformatikus alapszakos hallgató stabil versenyzéssel sikeresen teljesítette a versenyszámokat - tették hozzá.

A szervezők kísérőversenyt is szerveztek, ahol a delegáció többi tagja is rajthoz állhatott és betekinthetett a svájci terepek nehézségeibe, kategóriájában mindannyian sikeresen helyt álltak, Kersity András 2. évfolyamos edző szakos hallgató 3. helyezést, Herpainé dr. Lakó Judit, a Sporttudományi Intézet intézetigazgató-helyettese 4., míg Veres Imre, az edző alapszak tájékozódási futás sportág szakmai irányítója 9. helyezést szerzett - közölte az egyetem honlapja.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában