Kézilabda

2 órája

A gyöngyösiek kilépnének a jó vendég szerepből

Az első idegenbeli győzelem reményében utazik a PLER-Budapest együtteséhez a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I.-es férficsapata.

Sike Károly

A gyöngyösiektől koncentrált játékra lesz szükség a BUD Arénában

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 6. fordulójának mérkőzése:

PLER-BUDAPEST (10.)–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (11.)
Budapest, BUD Aréna, péntek, 18.00. V.: Horváth P., Marton B.
Öt mérkőzést követően három pont szerepel a gyöngyösiek neve mellett, amelyek mindegyikét hazai pályán szerezték. A Csurgó elleni döntetlent (29–29) követően, az idei első győzelmet a Komlóval szemben aratták (29–25) Hegedüs Márkék. A Szeged, a Győr és a Tatabánya ellen nem termett babér a mátraaljaiaknak.

– Pénteken olyan csapathoz látogatunk, amely hazai pályán különösen erős és veszélyes ellenfél – fogalmazott a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klubhonlapnak. – Hatvan perc koncentrált játékra lesz szükség a győzelemhez, de ha jól kézilabdázunk, akkor minden esélyünk megvan a két pont megszerzésére. Reméljük, hogy minél több szurkoló kísér el bennünket Budapestre és segít megszerezni az első idegenbeli győzelmet.

A PLER-Budapest öt fordulót követően ugyancsak három ponttal rendelkezik. Lepsényi Sándor és Tamás Ádám edzők együttese a gyöngyösiekhez hasonlóan a Csurgóval szemben döntetlennel zárt (27–27), a gárda eddigi egyetlen győzelmét Budakalászon aratta (31–29). A Balatonfüredtől, az Egertől és a Győrtől vereséget szenvedtek a budapestiek.

A 6. forduló további menetrendje

OKTÓBER 18., PÉNTEK
18.00: Eger–NEKA
OKTÓBER 19., SZOMBAT
17.00: CYEB-Budakalász–FTC-Green Collect
17.00: Csurgói KK–OTP Bank-Pick Szeged
18.00: Balatonfüredi KSE–Carbonex-Komló
19.00: Dabas KC–Mol Tatabánya KC
OKTÓBER 20., VASÁRNAP
17.00: ETO University Handball Team–Veszprém HC

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában