Fesztivál

2023.06.24. 15:10

Kétszer is szétkuszálta a hetedik derelye fesztivál sátrait a vihar, de ez nem zavarta a résztvevőket

A péntek délutáni, majd az éjszakai vihar kétszeri plusz sátorépítést iktatott a hetedik alkalommal megrendezett Aldebrői Derelye Fesztivál programjába, ám a szombati rendezvényt eső és vihar már nem zavarta – tudtuk meg Wingendorf Jánostól, a település polgármesterétől.

S. S.

A hagyományos főzőverseny résztvevői már reggel 8 órakor elkezdték a főzést

Forrás: Beküldött

A helyi önkormányzat és az Aldebrő Német Nemzetiségi Önkormányzata közös szervezésében a Magyar Bor Napja 2023. alkalmából rendezett fesztivál igen sok érdeklődő jelenlétében késő estébe nyúlóan zajlik, s vasárnap – a Kovács Tamás atya által celebrált – szentmisével zárul.

Miközben a hagyományos főzőverseny résztvevői már reggel 8 órakor serénykedni kezdtek, 10 órától Herczeg Flóra műsorát láthatta a közönség, akik között – a helyiek és a környék településeinek lakói mellett – sokan érkeztek még Pest (Ikladról, Kerepesről) és Nógrád vármegyéből is.

A rendezvényt Juhász Józsefné, a nemzetiségi önkormányzat vezetője nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket. Őt ünnepi műsorral követték az óvodások, a tagiskola tanulói, valamint Jócsik Bernadett T-Dance tánccsoportja.

Javában zajlik a hetedik derelye fesztivál, Aldebrőn
Forrás: Beküldött

Az ebédet követően is igen gazdag műsorkínálattal folytatódott tovább a derelye fesztivál. Egyebek között Ress Hajnalka, az egri Hipp-Hopp tánccsoport, vagy a Tarnavölgye Általános Iskola citerazenekara, Kada Wingendorf Lili tánccsoportja teremtett jó hangulatot a rendezvényen. Nem maradt el természetesen a derelyesütő verseny, illetve a közös koccintás sem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában