Gyertyagyújtás

2023.10.15. 07:57

Egerben is emlékeztek az izraeli áldozatokra + fotók

Zászlókkal, mécsesekkel gyülekeztek a Zifffer Galéria előtt a Hamász támadásában meghalt izraeli áldozatokra emlékezők szombat este Egerben.

Tóth Balázs

Egerben is tömegek emlékeztek az ártatlan áldozatokra

Forrás: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

A Hamász támadásaiban meghalt izraeli áldozatokra emlékeztek szombaton este a Ziffer Sándor Galéria előtt. Az Egri Zsidó Kulturális Egyesület felhívására jó félszázan érkeztek a gyertyagyújtás helyszínére, a Kossuth utcát le is zárták a megemlékezés idejére. A szervezethez csatlakozott a hIt Gyülekezete egri és Heves megyei csoportja is.

 A résztvevők közül többen izraeli zászlóval érkeztek, így kifejezve együttérzésüket az áldozatok hozzátartozóival. Közösen énekeltek, gyertyát és mécseseket gyújtottak. 

A fölszólalók, Radó István, az EZSIKE elnöke, illetve Bohács Zoltán, a Hit Gyülekezete lelkésze felhívták a figyelmet arra, hogy Izraelt terrortámadás érte a több ezer rakétát kilövő és több mint ezer polgári személyt, köztük gyermekeket meggyilkoló Hamász részéről, amely óriási tragédia, és szolidárisnak kell lenni az izraeliekkel, és emlékezni kell az ártatlan áldozatokra. Szerintük vissza kell szorítani az iszlám fanatikusokat és Izraelnek hosszú távon békét kell teremtenie a térségben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában