Egy rossz lépés

2024.08.26. 14:50

Megcsúszott a barlangban, bokasérülést szenvedett a túrázó a Bükkben

Múlt hét csütörtökön sérült meg egy túrázó a Szeleta-barlangnál. Összefogással támogatták ki a sérültet.

Heol.hu

Augusztus 22-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságtól kért segítséget.

– Információik szerint bokasérülést szenvedett egy kiránduló a Szeleta-barlangnál. Az ügyeletes tájegységvezető továbbította a megkeresést a helyszínhez legközelebb lévő természetvédelmi őrnek. A Katasztrófavédelem diszpécsere tájékoztatást adott arról, hogy egy mentő- és egy tűzoltóautó Felső-Hámornál várakozik és a sérülthöz való eljutásukat kellene terepjáróval megoldani. Természetvédelmi őr kollégánk csatlakozott a mentéshez kiküldött csapathoz és helyismerete révén javasolta, hogy a Csanyik-völgyi üzemi parkolóba vonuljanak át a járművekkel. Egy mentőápoló és két katasztrófavédelmis kolléga ült át az őrszolgálati terepjáróba, majd a Forrás-völgy - Szeleta-gerinc útvonalon megközelítették a Szeleta-barlangot. Menet közben, a Forrás-völgyben, egy frissen kidőlt fától is meg kellett tisztítani az utat – számolt be a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

Pár perc a gyalogösvényen, majd le a sziklák között és már el is jutott a csapat a sérülthöz, aki a látogatható barlang nagy termében csúszott meg és eközben sérült meg az egyik bokája. A mentőápoló rögzítette az ízületet, majd a barlangi bejáraton és a sziklalépcsőkön óvatosan feltámogatták a hölgyet. A jobban járható szakaszon, a mentőcsapat támogatásával már könnyebben eljutott a sérült a terepjáróhoz. Visszafelé az izgalmas útvonal több helyen sáros, nyomvályús, meredek, köves szakaszai kicsit elterelték a figyelmet a sérült bokáról. A parkolóban hordágyra, majd mentőautóba került kiránduló megköszönte a csapat segítségét. Mi is mihamarabbi gyógyulást kívánunk számára és reméljük nemsokára újra járhatja a Bükk szép útvonalait. 

– Addig is minden látogatónak biztonságos túrázást kívánunk! Ha lehet ne egyedül induljanak útnak, legyen önöknél telefon, megfelelő túracipő, s ne vállaljanak felesleges kockázatot! – fűzték hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában