Új ciklus

2 órája

Nem veszi fel mandátumát Földvári, kérdés, ki ül be az egri közgyűlésbe

Nem veszi fel a mandátumát Földvári Győző tanácsnok a következő közgyűlési ciklusban. Teljesen visszavonul a közélettől, elköszönt a választóktól.

Szabadi Martina Laura

– Októbertől a közgyűlési munkában nem kívánok részt venni, a mandátumomat nem kívánom felvenni – mondta Földvári Győző sajtótájékoztatón pénteken Egerben a városháza előtt. Mint ismert, Mirkóczki Ádám a jelenlegi polgármester volt a Civil Közéleti Egyesület (CKE) listavezetője. A júniusi önkormányzati választáson egy mandátumot szerzett kompenzációs listáról az egyesület, de a jelenlegi polgármester nem ül be a következő ciklusra a közgyűlésbe – ezt Mirkóczki Ádám már a választás után közölte. A listán őt követte Földvári, így viszont kérdés, ki ül be az egri közgyűlésbe a CKE színében.

Nem veszi fel mandátumát földvári győző, nem tudni, ki ül be az egri közgyűlésbe a CKE színébe
Nem veszi fel mandátumát földvári győző, nem tudni, ki ül be az egri közgyűlésbe a CKE színében
Forrás: Szabadi Martina / Heves Megyei Hírlap

– 10 évet töltöttem a közgyűlésben, ebből ötöt tanácsnokként. Sosem pártpolitika mentén, hanem a városért dolgoztam. Megköszönöm a választóknak és mindenkinek, aki az elmúlt 10 évben támogatta, segítette a munkámat: a sajtónak, hogy tájékoztatta a lakosságot, a hivatal dolgozóinak szakmai munkáját és segítségét. Szeptember végével minden közéleti tevékenységtől visszavonulok, civilként, vállalkozásomban dolgozok tovább – közölte.

Ki ül be az egri közgyűlésbe a CKE színében?

Minczér Gábor jelenlegi alpolgármester a következő a CKE listáján, így őt kérdeztük arról, hogy felveszi-e a mandátumot, ám ő sem kíván tovább résztvenni az októbertől Fidesz többségű közgyűlés munkájában. Tájékoztatása szerint a CKE még nem döntött arról, ki ül be októbertől az új ciklusra. A négy listás helyből rajtuk kívül egyet szerzett a Mi Hazánk Mozgalom, ők Bognár Ignácot küldik a grémiumba, beül továbbá a Magyar Kétfarkú Kutyapárt támogatott Domán Dániel, illetve az ellenzéki tömörülés jelöltje, Pál György.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában