Elektronikus ellenőrzés

2 órája

Az eDia mérés segíti szeptembertől a tanulmányi előmenetelt a detki iskolában

A diákok online gyakorlóteszteket töltenek ki az esetleges lemaradások kiszűrésére. Az eDia mérés egy tanévben három alkalommal történik.

Szabó István

Az évi három eDia mérés az iskola informatikatermében történik

Forrás: Detki Petőfi Sándor Általános Iskola/Facebook

A Detki Petőfi Sándor Általános Iskola az idei, 2024/25-ös tanévben csatlakozott a Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoport Diagnosztikus mérések fejlesztése elnevezésű projektje által megvalósuló eDia méréshez, tájékoztatta portálunkat dr. Vona-Túri Diána iskolaigazgató. Közlése szerint az eDia – elektronikus Diagnosztikus mérési rendszer – fő célja, hogy évente több alkalommal, matematika, olvasás, műveltségi területen értékelje a tanulók fejlődését, s ezáltal képes legyen időben jelezni az esetleges lemaradásokat.

– A tanévben három mérés valósul meg mind a nyolc osztály számára, amelyek között hetente egy gyakorló feladatlapot kell a diákoknak kitölteni. A három mérés a tanév elején, félévkor és a tanév végén történik. Valamennyi iskolai időben zajlik az iskola informatikatermében. A mérések közötti gyakorlótesztek megoldása viszont otthon is lehetséges, vagy a szaktanárok és osztályfőnökök koordinálásával iskolai időben a tanintézményben. A diákok az elkövetkezendő időszakban megkapják az online elérhető feladatlapok elérési címét, valamint az egyénre szabott mérési azonosítójukat, melyekkel otthon is be tudnak lépni a felületre. Kérem a szülőket, hogy az azonosítókat őrizzék meg, és szükség esetén segítség gyermekeiket a feladatlapok betöltésekor. A feladatlapok megoldása önálló feladat, mely a diákok előrehaladását szolgálja – foglalta össze dr. Vona-Túri Diána.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában