Családok Átmeneti Otthona

2 órája

Multi segített az átmeneti otthonok felújításában Gyöngyösön +videó

Átadták a teljeskörűen felújított Gyöngyösi Családok Átmeneti Otthonát, és csúcstechnológiás gyártás kezdődik a P&G legújabb szupermodern gyáregységében

Heol.hu

Elkészült a felújítás két gyöngyösi átmeneti otthonban, amely a Procter & Gamble támogatásával valósulhatott meg, tudatta portálunkkal közleményben a cég. A lakókkal közös ebéd keretében adta át csütörtökön Hiesz György, polgármester és Robert Carrio, a P&G gyöngyösi gyárának igazgatója a két felújított átmeneti otthont Gyöngyösön. 

– A P&G és négy márkája – az Oral-B, a Head & Shoulders, a Pampers és az Always – együtt összesen 30,5 millió forint támogatást biztosított az Élhető Otthon társadalmi felelősségvállalási programjának részeként a Gyöngyösi Családok Átmeneti Otthona és Gyermekek Átmeneti Otthona szociális helyiségeinek felújításához. A munkálatok során elsősorban a fürdőszobák, konyhák és a közösségi terek felújítására, korszerűsítésére került sor. A felújítás szeptemberben befejeződött, így a lakók ismét teljeskörűen használhatják az épületeket – írták.

A Procter & Gamble gyöngyösi gyára a vállalat egyik legfontosabb európai gyártóhelye, amely különböző fogyasztási cikkek, többek között az Oral-B elektromos fogkefék és a Braun termékek gyártására és csomagolására összpontosít. Az üzem nemrég ünnepelte 10 éves fennállását, és kulcsszerepet tölt be a vállalat szájápolással kapcsolatos fejlesztésének helyszíneként, a Braun csomagolások kiválósági központjaként, valamint a következő hónapokban az Oral-B üzleti növekedését támogató legújabb technológiájú iO pótfej és iO markolatrendszerek beindításában. Ebben a gyorsan fejlődő üzleti környezetben mind a termelési volumen, mind a munkavállalók száma megháromszorozódott az elmúlt 5 évben, megközelítve az 1000 munkatársat. A vállalat legmodernebb gyártóegységeinek egyike, az Oral-B szájzuhany kizárólagos gyártási helyszíne, valamint a Gyöngyös környéki régió jelentős foglalkoztatója és támogatója is. Az idei 160 millió dolláros beruházásának köszönhetően a heves vármegyei gyáregység a vállalat második legnagyobb szájápolási üzemévé nőtte ki magát világszerte.

“160 millió dollárt fektettünk be, hogy a csúcstechnológiás Oral-B iO elektromos fogkefék harmadik gyártórendszerét Magyarországra hozzuk. Gyárunk nemcsak a magyar piacot szolgálja ki, hanem a világ összes kontinensére is exportál termékeket.” – mondta el Robert Carrio gyárigazgató.

Mint írták, ezt a beruházást az Európai Bizottság is jóváhagyta, és a fejlesztéshez a magyar állam 35 millió euró összegű támogatást nyújtott. Az utántöltő fogkefefejet gyártó üzem idén ősszel indul majd be, a markolatok gyártását pedig várhatóan 2025 áprilisában kezdik. A gyár nemcsak a vállalat egyik legfontosabb egysége, de a gyöngyösi régió életében is kiemelkedő szerepet játszik: az új beruházás több mint 170 közvetlen munkahelyet teremt, és a becslések szerint akár 800 közvetett munkahely létrejöttét is eredményezheti. Mindezek mellett a vállalat a térség fontos támogatója is, a most felújított átmeneti otthonok mellett évek óta segíti többek között a Vak Bottyán Gimnáziumot, villámárvíz utáni kármentesítést nyújtott Gyöngyöstarjánban, nyári diákmunkát biztosít a környező iskolák tanulóinak, rendszeres gyümölcsnapot biztosít óvodák és bölcsődék részére, valamint önkénteseik számos faültetési és hulladékgyűjtési programban vesznek részt. A koronavírusjárvány idején segítséget nyújtott a gyöngyösi Bugát Pál Kórháznak és a Mátrai Állami Gyógyintézetnek, illetve az elmúlt évtized során többszáz gyermek számára tette különlegessé a karácsonyt az Álmok Karácsonyfája program önkénteseivel.

A közlemény szerint a gyöngyösi üzem ezek mellett több fenntarthatósági minősítéssel rendelkezik, főépülete már 2014-ben megkapta a LEED ezüst tanúsítványt. Ez a U.S. Green Building Council (USGBC) által világszerte elismert minősítés olyan épületek részére, amelyek megfelelnek bizonyos környezetvédelmi előírásoknak. A LEED tanúsítás célja a fenntartható építési gyakorlatok előmozdítása és az épületek energiahatékonyságának, vízfelhasználásának, levegőminőségének és általános környezeti lábnyomának javítása. A csúcsmodern gyár messze túlteljesítette a vállalat globális fenntarthatósági célkitűzéseit is, energiafogyasztásukat 59 százalékkal, üvegházhatású gázkibocsátásukat 95 százalékkal csökkentették a gyárindítás óta. Az üzem a kezdetektől fogva zero waste gyártással működik, azaz nem szállít hulladékot lerakókba, a gyártásból származó hulladék teljes mértékben újrafelhasználásra kerül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában