Érseki fürdő

2 órája

Ezé a városé a legrégebbi minősített gyógyvíz

Eger büszkélkedhet a térség legrégebbi gyógyvizével.

Heol.hu

A Török Fürdő radonos gyógyvize egyedülálló hatással bír

Forrás: Huszár Márk/Heol.hu

Heves vármegye nemhiába épít a gyógyturizmusra: 16 gyógyvízzel büszkélkedhet, és itt találhatóak Észak-Magyarország legrégebben gyógyvízminősítéssel bíró forró vizei is, hívja fel a figyelmet cikkében a Termálonline. 

Hazánk északi térségében a legrégebbi, mégpedig minősített gyógyvizeivel természetesen Eger büszkélkedhet. A jelenlegi Törökfürdő és az Egri termál- és Strandfürdő területén használatos források vize 1934-ben, több mint 90 esztendeje kapta meg hivatalosan a gyógyvíz minősítést. S egyúttal az Eger Városi Gyógyfürdő nevet adományozta a korabeli minisztérium a létesítménynek. E helyeket korábban érseki illetve garasos fürdő néven ismerték az egriek.

Zsóry gyógyvizének hatékonyságát jóval később, 1968-ban, igazolták. Egerszalók 1992-ben került a gyógyvizes fürdők közé. A térségben a bükkszéki és a parádi gyógyvíz népszerűsége is töretlen, ezeket az orvosok is felírták.    

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában