Értékeink

3 órája

A Hungarikumok napján magyarságunk ékköveivel ismerkedtek a hatvaniak

A hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban rendezett nap célja az volt, hogy megismertessék és tovább népszerűsítsék hazánk értékeit.

Szabó István

Szombaton a Hungarikumok napján magyarságunk ékköveivel ismerkedhettek meg a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum díszudvarára látogatók. Kezdésként délelőtt Domonkos Tamás fafaragó A fa lelke című időszaki kiállítása nyílt meg. Sági Szilárd Gasztrokibic látványfőzése mellett a nap során hungarikumokat árusító standok portékáit vehették szemügyre az érdeklődők, vagy éppen hagyományőrző csoportok bemutatóit tekinthették meg. A gyerekek kézműveskedhettek, de őket szórakoztatta a Tücsök zenekar és a magyar népmesék vetítése is. A kora délutáni íjászbemutatót a Nagymarosi ütősök koncertje követte. 

A szervezők szerint a nap célja az volt, hogy megismertessék és tovább népszerűsítsék hazánk értékeit, a természet kincseit, a hungarikumokat.

 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában