Labdarúgás

2024.08.30. 19:59

Eger SE: felnőtt válogatottba szóló meghívó érkezett

Az Eger Labdarúgó Sport Kft. által működtetett Eger SE női szakágának történelmében eddig már több utánpótlás válogatott meghívó érkezett az MLSZ részéről. A sor immár a felnőttekkel vált teljessé.

Az egri vezetés örülne, ha Pintér Petra (balról a hetedik) mellett mások is bekerülnének a legjobbak közé

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A meghívót az elmúlt bajnoki év NB II.-es gólkirálynőjéként Pintér Petrának címezték. A 21 éves játékos így tagja az októberi világbajnoki selejtezőkre készülő a magyar női futsal válogatott keretének. amely gárda a mai napon vonult edzőtáborba. A budapesti összetartás vasárnap felkészülési mérkőzéssel zárul.

– Nagyon nagy örömmel fogadtam, hogy ott lehetek a legjobbak között. Igaz, azt azonban sajnálom, hogy így a klubomat a Salgótarján elleni szombati bajnokin nem tudom segíteni. Nagy izgalommal és várakozással állok a hétvégi válogatott összetartás elé, ahol mindenképpen bizonyítani szeretnék, és jóhírét vinni Egernek.

Pintér Petra meghívása kapcsán dr. Vitányi László, az Eger SE vezetőedzője azt mondta a klubhonlapnak, hogy természetesen nagyon örülnek a meghívónak és büszkék, még úgy is, hogy emiatt a játékos nem tud pályára lépni a nagypályás csapatban.

A játékos nagy örömmel fogadta, hogy ott lehetek a legjobbak között
Forrás: Eger SE

– Amikor másfél évvel ezelőtt hozzánk igazolt Petra, olyan tervet vázoltunk fel számára, amely érvényes a nagypályára és a futsalra egyaránt.

Dr. Vitányi Lászlót örömmel tölti el, hogy az egri klub ezt tudta tartani, azonban elvitathatatlan, hogy mindehhez szükség volt a játékos korábbi egyesületeire, Petra mostani csapattársaira és a folyamatosan javuló hozzáállására, munkájára. 

– Nem titkolom, szeretném, ha  folyamatosan két-három játékosunk lenne a válogatott látókörében – emelte ki a szakember. 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában