Kézilabda

2024.08.03. 12:10

NB II.: egy csoportban szerepel a Hatvani KSZSE és az Eszterházy SC U21

A Magyar Kézilabda-szövetségben (MKSZ) elkészítették a 2024/25-ös NB II.-es csoportbeosztást. Heves vármegyét négy együttes képviseli, a Füzesabonyi SC mindkét nem küzdelmében érdekelt.

Sike Károly

A füzesabonyiak és az egriek külön csoportba kerültek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A nőknél 62, a férfiaknál 64 csapat adta le nevezését. A lebonyolítás az előző évhez hasonlóan zajlik. A területi elv alapján elkészített csoportokban oda-visszavágós mérkőzések után alakul ki az alapszakasz végeredménye. Az 1–4. helyezettek a felsőházban, míg a többi csapat az alsóházi rájátszásban folytatja a küzdelmeket, kiegészülve másik csoportból érkező további három vagy négy együttessel, az A–B, C–D, E–F és G–H  csoportok összevonásával. A felsőházi bajnokok szereznek jogot a magasabb osztályban való indulásra.
A Füzesabonyi SC férfi együttese nyolc, a nők hét csapatot felvonultató csoportban kerültek. A Hatvani KSZSE és az Eszterházy SC U21-es gárdája azonos nyolcaba kapott besorolást. 
A Juventus Panoráma-Hevesi SE női gárdája visszalépett az NB II.-es küzdelmektől, míg a BAZ-Heves vármegyei bajnok Hevesi SE férficsapata nem élt az osztályváltás lehetőségével.

A Heves vármegyei vonatkozású csoportok

Férfi NB II., C-csoport: BVSC-Zugló, Füzesabonyi SC, Gödöllői KC, ÓAM-Ózdi KKFT, Csépe Salgótarjáni SKC, Szalézi DSE Kazincbarcika, Váci FKA, VS Dunakeszi
Női NB II., C-csoport: BVSC-Zugló, Vác U21, Eszterházy SC U21, Gödi SE, Hatvani KSZSE, Mogyoródi KSK, Csépe Salgótarjáni SKC, VS Dunakeszi
Női NB II., D-csoport: Borsod SK-Kazincbarcika, DVSC Schaeffler U21, Füzesabonyi SC, Hajdúböszörményi TE, Kállósemjéni SZSE, KE Balmazújváros, Mátészalkai MTK

Az NB II.-es pontvadászat 2024/2025-es szezonja szeptember középén rajtol.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában