Labdarúgás

2024.08.06. 12:16

NB III.: az Eger SE és az FC Hatvan lendületben maradna

Hétközi játéknappal folytatódik a NB III. Északkeleti csoportjának őszi idénye. A 2. forduló mérkőzései közül az egriekre hazai fellépés vár, a füzesabonyiak szomszédolnak, a hatvaniak pedig Debrecenbe utaznak.

Bódi Csaba

Az Eger SE otthon, a Füzesabonyi SC idegenben folytatja bajnoki szereplését

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Szerda, 17.30:

EGER SE (2.)–CIGÁND SE (5.)

Eger, Szentmarjay stadion. V.: Muhari Gergő (Sinkovicz, dr. Bencze).

Az egriek példája az igazolja, hogy nem az edzőmeccseket kell megnyerni, hanem a tétmérkőzéseket. A bajnoki rajton Füzesabonyban 2–0-ra győzött piros-kékek a Magyar Kupa 1. fordulójában is 2–0-s sikert aratva jutottak tovább. Vagyis eddig kettőből kettő a gárda mérlege és ez feltétlenül bizakodásra ad okot az előző kiírásban ezüstérmet szerzett cigándiakkal szemben. Az Igor Bogdanovics vezette borsodiak a Kisvárda elleni 1–1 után a kupában a Tállya KSE otthában elért 3–0-s diadallal igazolták a papírformát.

TISZAFÜREDI VSE (3.)–FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT (14.)

Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep. V.: Juhász Dávid (László, Zahorecz).

Az újonc füzesabonyiak nem kell messzire utazniuk ahhoz, hogy ott folytassák, ahol a Gyöngyösi AK elleni kupamérkőzésen abbahagyták (2–0). Az őszi nyitányon hazai pályán elszenvedett 2–0-s vereséget nyilván már most feledtetné az FSC, ami igazán nagy fegyverténynek számítana a tavaszi lendületét az új szezonra átmentett fürediekkel szemben. A TVSE a Tiszaújvárosban 2–0-ra megnyert bajnokit követően a kupában a Hidasnémeti vendégeként tartott gólgálát (19–0). Vagyis a forma kiváló, így a kihívás is nagyobb az abonyiaknak.

DVSC II. (11.)–FC HATVAN (9.)

Debrecen, DEAC Sporttelep. V.: Sándor Csaba (Sztányi, Szilágyi Zs.).

Az SBTC elleni kezdés során a döntetlentől (0–0) többet vártak a hatvaniak, akik a gesztelyi kupapárharc alkalmával 5–0-s továbbjutással találtak rá a győztes útra. A házigazda kis Loki esetében egyelőre csak az a bizonyos, hogy idén is fiatalok alkotják Máté Péter keretét, ugyanis tétmérkőzést még nem játszott a DVSC II. Az 1. fordulóra kiírt karcagi összecsapást ugyanis szeptember 4-re halasztották, a Magyar Kupában pedig nem érdekelt a hajdúságiak második számú együttese, amely 2023/24-es NB III.-ban ősszel 4–0-ra, tavasszal pedig 3–0-ra múlta felül a Zagyva-partiakat.

A további program

SZERDA, 17.30:
Mátészalka–DEAC
Sényő–Putnok
DVTK II.–Tiszaújváros
Kisvárda II.–Karcag
SBTC–Nyíregyháza II.

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában