Kézilabda

17 órája

Bélapátfalván tovább színesedik a sportági paletta

Az Eger SZSE együttműködési megállapodást kötött a Bélapátfalvai Petőfi Sándor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolával, ahol a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) által életre hívott Kézilabda az iskolában programnak köszönhetően elkezdődhet a kézilabda oktatása.

Sike Károly

Tompos Péter (balról) és Padla József kézfogója egy gyümölcsöző kapcsolat kezdete lehet

Forrás: Sike Károly/Heves Megyei Hírlap

Az induláshoz szükséges sporteszközöket az Eger SZSE részéről Padla József utánpótlás-koordinátor adta át az intézmény tanítójának, felkészítő edzőjének Tompos Péternek. Utóbbi elmondta: az iskolában a labdarúgás és a röplabda után a kézilabdával tovább színesedhez a sportági paletta. A felügyelete mellet mintegy 30 kisdiák foghat a kezébe szivacskézilabdát és szervezett keretek között ismerkedhet meg a kézilabdázás alapjaival.

A gyerekek nagyon örültek az új labdáknak
Forrás: Sike Károly/Heves Megyei Hírlap

Padla József szorgalmas gyakorlásra kérte a gyerekeket, kiegészítve azzal, hogy a legkitartóbb, legügyesebb kézilabdázók útját folyamatosan egyengetik.

– A programnak köszönhetően abban bízunk, hogy minél több településen át tudjuk adni a kézilabda szeretetét – fogalmazott Padla József.

A bélapátfalvai gyerekek először októberben az egyesület által szervezett házi fesztiválon, majd tavasszal a Sulikézi Fesztiválokon adhatnak számot az elmúlt időszakban megszerzett tudásról. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában