Duatlon, triatlon

2024.09.10. 10:40

Egri Futó és Triatlon Klub: a forró beton és a jeges eső sem volt ellenfél

A 4. Honvéd Duatlon-kupán nem csak a távokkal, hanem a 35 Celsius fokos levegővel és a mintegy 50 fokos aszfalttal is meg kellett küzdeni a résztvevőknek.

Bódi Csaba

Az egriek "aranyhármasa": Pelbárt Zoltán, Katona-Mező Ildikó és Katona Zsolt

Forrás: EFTK

A szolnoki Helikopter Bázis területén rendezett pörgős versenyen a felnőttek a legmelegebb délutáni órákban futottak és kerékpároztak a szinte délibábos levegőjű betonon. A rendezők sprint távon írták ki a versenyt, ahol a leghosszabb etapot 5 kilométeres futás, 20 kilométeres kerékpározás és befejezésként újabb 2,5 kilométeres futás jelentette. Az Egri Futó és Triatlon Klub négy indulója közül háromnak kategória-győzelemmel ért véget a megméretés. 

Katona-Mező Ildikó (női szenior III. kategória) már az első futás után mintegy öt perces előnnyel indulhatott kerékpározni, ahol 3,5 perccel növelte tovább vezető helyét, majd meggyőző utolsó futást produkálva, nagy fölénnyel végzett az élen. 

Katona Zsolt (férfi szenior III.) kemény ellenfelekkel vette fel a harcot. Első futásán harmadik helyen futott a depóba, a kerékpározást a második legjobb idővel fejezte be, majd ellentmondást nem tűrő utolsó 2,5 kilométeres futással már hozzávetőleg egyperces előnnyel győzött.

Pelbárt Zoltán (veterán II.), az EFTK elnöke sok év kihagyás után újra belekóstolt a duatlon világába. És milyen jól tette!

– A hév minden sportolót elkap a rajtnál. Szokták mondani, hogy elviszi a tömeg, de ez az adrenalinlöket fantasztikus érzés, amit senki sem felejt, akit ez már valamikor is „elkapott” – mondta Pelbárt Zoltán. 

– Nem számít, ha ég a torok a hőségben, vibrál a levegő a távolban, a futócipő mindenkivel elindul a rajtban. A jó első 5 kilométeres futás, majd a pörgetős bicózás után az utolsó 2,5 kilométer alatt már égetett a beton minden lépésnél, de meg lett az eredménye, hiszen sikerült megnyerni a kategóriát.

Nagy Adrián András (felnőtt férfi III.) küzdött a trópusi forrósággal és vetélytársaival. Egyenletesen teljesített a futásokat és a 20 kilométeres kerékpározást, végül az ötödik helyen zárt.

Pelbárt Zoltán (balról), Katona Zsolr, Katona-Mező Ildikó és Szabó Tamás
Forrás: EFTK

Bemutatkozó verseny az ábrahámhegyi jeges esőben

Élete első triatlonversenyét a Balaton melletti Ábrahámhegyen lebonyolított rövid távú viadalon teljesítette Szabó Tamás. Az Egri Futó és Triatlon Klub sportolója nyitányként minden kihívást megkapott, amit egy verseny és/vagy a körülmények csak adhatnak. A megméretést nyílt vízi úszás jelentette a Balatonban 1500 méter hosszon, majd 40 kilométer kerékpározás következett hullámos országúton és 10 kilométeres futás várt rá a nagy meleget sugárzó betonon. A bringázáskor elérte a környezetüket egy nagy esőfelhő, némi jéggel, így az öt-hat centiméteres átfolyások nagyon próbára tették nemcsak a versenyzőket, hanem a technikát is. Szabó Tamás azonban nagyszerű alkalmazkodással a kerékpár nyergében maradt és 6. helyen fejezte be bemutatkozó versenyét.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában