Jubileumi év

2024.06.14. 16:35

A tanárok nyerték az egri Szilágyi-kvízt + fotók

Tanárokból és diákokból álló csapatok versenyeztek a Szilágyiban, amely idén gálaműsorral, sportnappal és tudományos előadásokkal is ünnepli hetvenedik tanévét.

Tóth Balázs

Az iskola fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából kvízversenyt rendeztek az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban. Rázsi Botond főigazgatótól megtudtuk, kilenc négyfős csapat vett részt a játékban, a kétórás programba zenés produkciókat is illesztettek és a közönség sem unatkozott. A kocsmakvíz jellegű játékban a Szilágyi hetven éves történelméhez kapcsolódó kérdéseket kellett megválaszolniuk a csapatoknak, volt kérdezz-felelek, feleletválasztós feladat, kapcsolatkör játék, de képes feladvány is. Minden évfolyam indított csapatot a játékban, de voltak öregdiákok, többgenerációs szilágyis családok és tanári csapatok is, nyugdíjas kollégák is indultak. Rázsi Botond elmondta, az első helyen az a Szilágyi tanáraiból álló gárda végzett, akik nem az iskolában tanultak. A másodikok a 11. évfolyamos diákok, a harmadikok pedig a nyugdíjas pedagógusok lettek.

A tanárok nyerték az egri Szilágyi-kvízt
A tanárok nyerték az egri Szilágyi-kvízt
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Rázsi Botond elmondta, az évben még számos nagy programmal ünneplik a jubileumi évet, amelynek csúcspontja a novemberi, Erzsébet-napi gálaműsor lesz, de készülnek a Tudomány Hetére is, amely alkalomból tudományos eredményeket elért öregdiákjaikat hívják meg. Lesz sportnapjuk is, valamint szerveznek egy hetven órás túrát is a Bükkben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában