Életet ment

2024.06.14. 14:18

Pénteken van a véradók világnapja

A véradók nélkül elképzelhetetlen lenne a gyógyítás, hívja fel a figyelmet dr. Pajtók Gábor.

Heol.hu

– A véradók nélkül elképzelhetetlen lenne a gyógyítás. Ma, a véradók világnapján köszönetet mondunk mindazoknak, akik önzetlen segítségükkel ismeretlen embertársaik életét mentik meg, támogatják gyógyulásukat – hívta fel a  figyelmet dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő a véradók világnapján.

Korábban megírtuk, évente több mint 350 ezer egység vérre is szükség lehet, de 5 nap alatt is komoly probléma lehetne az ellátással, ha nem lennének véradások.

- Az idei egy különleges év, hiszen három kerek jubileum is fűződik véradáshoz; idén két évtizede, hogy június 14-én ünnepeljük véradók világnapját, a Magyar Vöröskereszt immár 85 éve felel toborzásáért hazánkban, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) pedig idén ünnepli az első klinikai véradó szolgálat és az első magyar vérdepó megalapításának 100. évfordulóját - közölte pénteki közleményében a Magyar Vöröskereszt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában