Sportolás mindenekelőtt

2024.06.14. 17:05

A Mozgás Éjszakája miatt lemondanak az alvásról + videó

Idén is érkezik Tiszafüred legsportosabb estéje. A Mozgás Éjszakája alkalmából a lakosok egészen hajnalig fognak együtt sportolni.

Hornyák Réka

Az I love Tisza-tó tette közzé, hogy Tiszafüred is csatlakozott a Mozgás Éjszakája rendezvényhez, amit az Aktív Magyarország szervez évek óta. Idén június 14-én, péntek este nyolc órától egészen hajnal kettőig összesen tíz sportágban próbálhatják ki magukat a merész vállalkozók. A Mozgás Éjszakája célja, hogy minél több embert mozgásra ösztönözzenek köztük fiatalokat és időseket egyaránt. Országszerte, Budapesttel együtt összesen 16 helyszínen zajlanak majd egy időben a sportprogramok. 

Hatvanban is élvezetes volt a Mozgás Éjszakája
Hatvanban is élvezetes volt a Mozgás Éjszakája (Archív fotó)
Forrás: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

Tiszafüreden összesen tíz különböző sportágat lehet majd kipróbálni, így például néptáncolni, kerékpározni, jógázni és futni is beállhatnak majd a résztvevők. Az eseményt este 19 óra 45-kor a Fő téren nyitják meg és attól kezdve hajnal kettőig nem lesz megállás. A Főtéren és a sportcsarnokban is várják majd a sportolni vágyókat. 

A Mozgás Éjszakája minden korosztálynak szól

A Fő téren

  • este 8 órától néptánc, 
  • 8 óra 20 perctől nordic walking, 
  • 8 óra 50 perctől 3 kilométeres futás indul, 
  • 9 óra 40 perctől 7 kilométeres futás indul, 
  • 10 órától 11 óráig zumba, 
  • 11 órától éjfélig jóga, 
  • végül éjféltől hajnali 2 óráig aerobik. 

A kültéri programok mellett a Benedek Gábor Városi Sportcsarnokban is izgalmas sportolási lehetőségekkel készülnek a szervezők. 

  • este 8 és 10 óra között streetball-ozni és asztaliteniszezni lesz lehetőség, 
  • 8 és 11 óra között pedig labdarúgás zajlik majd. 

Mindenki figyelmét felhívják arra, hogy a sportcsarnokban kötelező a váltócipő használata. 

Kerékpározás a Tisza-tónál

Az éjszaka egyik különlegessége a kerékpározás lesz. A túra a Kerékpáros Centrumtól indul és Poroszlóig tart, majd visszatér a kiindulási ponthoz. A sötétben tekerés során a Tisza-tó éjszakai állatainak hangja ad zenét, a Tiszafüredet és Poroszlót összekötő kerékpáros hullámhídról pedig a csillagos ég csodálatos látványa kápráztatja el a résztvevőket. A biciklis gyülekező 21 óra 30 perckor kezdődik, a csapat pedig este 10 órakor indul útnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában