Nemzetközi konferencia

2024.07.08. 17:00

Animációs film vagy orvosi implantátum is készülhet a jövő technikájával

A számítógépes geometriai modellezés egy olyan rendkívül innovatív terület, melyet az élet szinte minden területén alkalmaznak. Az szakemberek segítségére lehet egy animációs film vagy akár egy orvosi implantátum elkészítésében is.

Hornyák Réka

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem ad otthont a számítógépes geometriai modellezés egyik legnívósabb nemzetközi konferenciasorozatának, a CAD ’24-nek - adta hírül honlapján az egri egyetem. 

A jövő technikája számos lehetőséget rejt magában
A jövő technikája számos lehetőséget rejt magában
Forrás: uni-eszterhazy.hu

Mint írják, a CAD'24 Computer Aided Design and Applications Conference eseményen a résztvevők három szekcióban hallhatnak előadásokat a világ minden tájáról. Idén az USA-ból, Kanadából, Japánból, Franciaországból, illetve a környező országokból érkező előadóktól. 

Az innovatív terület a jövő technikája lehet, rengeteg potenciált hordoz

A konferencia egyik plenáris előadója, az EKKE Informatikai Kar dékánja. Dr. Hoffmann Miklós köszöntőjében kiemelte, hogy órási megtiszteltetés, hogy a terület legjobbjai látogattak most Egerbe. A szakemberekkel élő az egyetemi oktatók-kutatók kapcsolata, de az ilyen személyes találkozások további közös munkát eredményezhetnek. 

Leslie A. Piegl, a konferencia főszervezője, a University of South Florida professzor emeritusa elmondta, hogy a számítógépes geometriai modellezés egy rendkívül innovatív terület. Ezt az élet szinte minden területén alkalmazzák, legyen szó egy animációs filmről vagy éppen orvosi implantátumokról. A tanácskozáson vizsgálják a legújabb kutatási eredményeket, a modellezéshez használt software nyújtotta lehetőségeket, valamint az AI felhasználását is a területen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában