Oktatói Díjak 2024

2024.08.27. 12:32

Több mint 60 jelölés érkezett a MATE új oktatói díjaira

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gyöngyösi campusán is megtörtént a jelöltállítás. Jelenleg a szűkített jelölti lista felállítása folyik az egyetemen, a hallgatók augusztus végétől szavazhatnak.

Szabó István

Már az Oktatói Díjak 2024 jelöltek objektív értékmérő paramétereinek gyűjtése történik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE), számolt be a MATE gyöngyösi Károly Róbert Campus a weboldalán. Júliusban adtunk hírt a portálunkon arról, hogy a MATE valamennyi campusán, így gyöngyösi campuson is elindult a MATE 2030 egyik kiemelt projektje, az Oktatói díjak 2024. A hat újonnan alapított oktatói díjjal – Oktatói életműdíj, Az év oktatója-, Az év fiatal oktatója-, Az év tehetséggondozója-, Az év innovatív oktatója-, valamint Az év legnépszerűbb oktatója díjak – az elhivatott tanárait ismeri el a felsőoktatási intézmény.

A MATE gyöngyösi campusán is folyik az oktatói díjak odaítélésének folyamata
A MATE gyöngyösi campusán is folyik az oktatói díjak odaítélésének folyamata 
Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A díjakkal elhivatott oktatóinkat ismerjük el, akik nélkülözhetetlen szerepet játszanak az egyetemi közösségben és a társadalomban. Hosszú távon az oktatói díjak rendszere erős motiváló hatást fog jelenteni a kollégák számára és olyan légkört alakít ki, amelyben oktatóink inspirálják egymást, ami elengedhetetlen egyetemünk sikere és oktatási színvonalának folyamatos emelkedése érdekében – fogalmazott a MATE egy korábbi közleménye.

A MATE gyöngyösi campusa a weboldalán arról tájékoztat, hogy a díjak várományosainak kiválasztása többlépcsős eljárásban történik, amelyben a hallgatói vélemények is szerepet kapnak. Július végén megtörtént az intézeti jelöltállítás. A Katedra-, a Start-, az Etalon-, a Magister- és az Iránytű-díjra az egyetem intézeteiből összesen 62 jelölés érkezett. Ezzel párhuzamosan megalakult az Oktatói Díjak jelöltjeinek értékelését végző 9 fős bizottság, amelynek tagja dr. Zörög Zoltán, a gyöngyösi campus főigazgató-helyettese is.

– Jelenleg a jelöltek objektív értékmérő paramétereinek gyűjtése történik, amelyek alapján a bizottság felállítja a szűkített jelölti listát az egyes kategóriákban. 
Ezzel párhuzamosan indul a legnépszerűbb oktató díja, a Diákhang-díj jelöltállítási folyamata. Ez a díj kizárólag a hallgatók szavazatai alapján kerül majd odaítélésre. Jelenleg, a szavazás első körében az egyes szakok évfolyamfelelősei állítanak jelöleteket. Minden oktatói díjkategóriában építünk a hallgatók véleményére. A hallgatói szavazás várhatóan augusztus végén, a regisztrációs időszakban indul – áll a MATE gyöngyösi campusa weboldalán.  



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában