Mindenszentek

3 órája

A gyöngyösi temetők heti nyitvatartásáról tájékoztat a városgondozás

Mindenszentek hetében a gyöngyösi temetők is tovább tartanak nyitva. Meghatározott időpontokban a mozgáskrlátozottak személyautóval behajthatnak a sírkertekbe.

Szabó István

Mindenszentek hetében változik a gyöngyösi temetők nyitvatartása is

Forrás: Czímer Tamás/Heol.hu

A közelgő mindenszentek kapcsán a gyöngyösi Városgondozási Zrt. a fenntartásában lévő temetők nyitvatartásáról és egyéb tudnivalókról tájékoztat a weboldalán.
Közlésük szerint november elsején a Felsővárosi Plébánia ünnepi misét tart a Felsővárosi Temető kápolnájában 16 órai kezdettel. A temető október 31-ig reggel 7 és 20 óra között, november 4-től reggel 8 és 17 óra között, november 1-3-án reggel 7 órától 21 óráig tart nyitva.

A városgondozás november 1-jétől 3-áig reggel 8 és 12 óra között, az ünnepekre való tekintettel, szabad bejárást biztosít a gépjárművel érkező mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező látogatók részére a Felsővárosi-, a Közép- és az Alsóvárosi temetőkbe. Kérik a mozgásukban korlátozott látogatókat, hogy lehetőség szerint a kisebb forgalmú, délelőtti órákban keressék fel a temetőket.

A városgondozás arra is felhívja a temetőlátogatók figyelmét, hogy ebben az évben járnak le az 1999-ben és az azt megelőzően megváltott sírhelyek és urnafülkék rendelkezési jogai. Ezek újra váltásáról a temetőgondnokságon személyesen vagy telefonon lehet érdeklődni, intézkedni. A rendelkezői adatokban bekövetkezett változásokat is hasonlóan lehet bejelenteni. A temetőgondnokság ünnepi ügyeletet tart november 1-3-án reggel 7 és 15 óra között: Gyöngyös, Egri u. 32., telefon: 06-37-311-046, email: [email protected]

A városgondozás az ünnepek alatt is kér minden látogatót a temetőrend betartására!

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában