Emlékfutás

3 órája

A Tamásiban évek óta lefutják a távot hőseink tiszteletére

Pétervásárán a Tamási Áron Általános Iskolában október 6. -án, az Aradi Vértanúk Emléknapján évek óta emlékfutással emlékeznek meg hőseinkről. Idén tizenegy diák futotta le a 34 kilométeres távot.

Barta Katalin

Pétervásárán a Tamási Áron Általános Iskolában október 6. -án,  az Aradi Vértanúk Emléknapján évek óta emlékfutással emlékeznek meg hőseinkről. Idén Pétervásáráról indulva a kápolnai csata helyszínére futott az iskola tizenegy tanulója. A 37 kilométeres távot esős időben, jó tempóban, kellemesen elfáradva teljesítették a gyerekek, majd az emlékműnél koszorúzással emlékeztek az 1848/49-es szabadságharc magyar hőseire.
A futásban részt vett tanulók: Bíró Vencel, Janovicz Dávid, Diószegi Gergő, Malacsik Noel, Lázók Kevin, Schiffer Zsófia, Váradi Zsuzsanna, Barkóczi Miranda, Harkály Frederikó,  Lólé Martin, Váradi Levente.  Kísérő tanárok: Cseh Tamás, Szabó József voltak.
Hétfő reggel az iskolarádión keresztül emlékeztek meg a 175 évvel ezelőtti eseményekre. A műsorban részt vett Kovács Diána, Fülöp Elizabet, Kovács Levente és Jancsi Róbert. A műsort Jambrik Réka tanárnő szerkesztette. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában