11 órája
Szak(MA)rket - Egyél Hazait! termelői piac érkezik ismét Egerbe
A piac kiállítói mindannyian Heves vármegyében élő és dolgozó kistermelők, őstermelők, családi gazdaságok. A Szak(MA)rket - Egyél Hazait! termelői piac célja az ő segítésük, hiszen a minél szélesebb körben való megismertetésük elősegítheti a mindennapi munkájukat és együttműködéseket is generálhat.
Heves Vármegye Önkormányzata, a Heves Vármegyei Kormányhivatal és az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Kft. a projekt célkitűzéseivel összhangban kiemelt figyelmet fordít azokra a rendezvényekre, amelyek hozzájárulhatnak a települések megtartó erejének növeléséhez, valamint a vidéki életmód fenntartásához – adta hírül portálunknak a Szak(MA)rket - Egyél Hazait! termelői piac szervezője, a Paktum a Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztésért Heves megyében iroda.
Mint írják, a rendezvény célja a termék- és szolgáltatásfejlesztés, valamint a partnerségi kapcsolatok elősegítése és a helyi termékek népszerűsítése. Ezzel mindannyian hozzájárulhatunk a térség gazdaságának erősödéséhez és a tudatos fogyasztói magatartás kialakításához. A termelői piac kiállítói mindannyian Heves vármegyében élő és dolgozó kistermelők, őstermelők és családi gazdaságok.
A Szak(MA)rket - Egyél Hazait! termelői piac résztvevő termelői
- Száraztészta Átányból (Aranykalász tészta)
- Füstölt szalonna Atkárról (Kállai Finomságok Társasága)
- Méz és méhészeti termékek Kápolnáról (Kovácsné Zimonyi Ildikó)
- Házisajt Feldebrőről (Bezzeg Családi Sajtmanufaktúra)
- Nyers, pácolt, füstölt fürjtojás Egerszalókról (Montvainé Haskó Kinga)
- „Giuseppe” 100 százalékos szőlőlé Gyöngyöstarjánból (Cadenazzi Paolo)
- Chili krémek, chutney-k, lekvárok, szörpök, gyógynövényes termékek Egerből (Veteményeskert Chiliműhely – Dinga Szabolcs)
- Tea, fűszer, szörp, szirup, növényi kivonat Visontáról (HarMoni)
- Szörp, lekvár, zselé, szósz Ostorosról (Tündérmanufaktúra)
- Termelői mézek, méhészeti termékek, vadon termő gombaőrlemények és szárítmányok csipkebogyó lekvár, szörp, birsalmasajt
- Gyöngyössolymosról (Természetadta - Szűcs Márta)
- Kézműves pékáru Egerből (L&D Vadkovászos Pékműhely)
- Szörp Nagyrédéről (Benedek Gyümölcsfarm)
- Füstölt hús, kolozsvári szalonna, szív sonka, füstölt tarja, tepertő, zsír, füstölt csülök Demjénből (Demjéni Húsfutár)
- Savanyúság, szörp, lekvár Szarvaskőből (Mező Norbert)
- Erdészeti facsemete Egerből (Életfa Környezetvédő Szövetség)
- Dísznövények a tangazdaságból (Heves Vármegyei Szakképzési Centrum – Sárvári Kálmán Technikum, Gimnázium és Kollégium)