Vegyünk hazait!

11 órája

Szak(MA)rket - Egyél Hazait! termelői piac érkezik ismét Egerbe

A piac kiállítói mindannyian Heves vármegyében élő és dolgozó kistermelők, őstermelők, családi gazdaságok. A Szak(MA)rket - Egyél Hazait! termelői piac célja az ő segítésük, hiszen a minél szélesebb körben való megismertetésük elősegítheti a mindennapi munkájukat és együttműködéseket is generálhat.

Heol.hu

Heves Vármegye Önkormányzata, a Heves Vármegyei Kormányhivatal és az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Kft. a projekt célkitűzéseivel összhangban kiemelt figyelmet fordít azokra a rendezvényekre, amelyek hozzájárulhatnak a települések megtartó erejének növeléséhez, valamint a vidéki életmód fenntartásához – adta hírül portálunknak a Szak(MA)rket - Egyél Hazait! termelői piac szervezője, a Paktum a Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztésért Heves megyében iroda. 

Mint írják, a rendezvény célja a termék- és szolgáltatásfejlesztés, valamint a partnerségi kapcsolatok elősegítése és a helyi termékek népszerűsítése. Ezzel mindannyian hozzájárulhatunk a térség gazdaságának erősödéséhez és a tudatos fogyasztói magatartás kialakításához. A termelői piac kiállítói mindannyian Heves vármegyében élő és dolgozó kistermelők, őstermelők és családi gazdaságok. 

A Szak(MA)rket - Egyél Hazait! termelői piac résztvevő termelői

  • Száraztészta Átányból (Aranykalász tészta)
  • Füstölt szalonna Atkárról (Kállai Finomságok Társasága)
  • Méz és méhészeti termékek Kápolnáról (Kovácsné Zimonyi Ildikó)
  • Házisajt Feldebrőről (Bezzeg Családi Sajtmanufaktúra)
  • Nyers, pácolt, füstölt fürjtojás Egerszalókról (Montvainé Haskó Kinga)
  • „Giuseppe” 100 százalékos szőlőlé Gyöngyöstarjánból (Cadenazzi Paolo)
  • Chili krémek, chutney-k, lekvárok, szörpök, gyógynövényes termékek Egerből (Veteményeskert Chiliműhely – Dinga Szabolcs)
  • Tea, fűszer, szörp, szirup, növényi kivonat Visontáról (HarMoni)
  • Szörp, lekvár, zselé, szósz Ostorosról (Tündérmanufaktúra)
  • Termelői mézek, méhészeti termékek, vadon termő gombaőrlemények és szárítmányok csipkebogyó lekvár, szörp, birsalmasajt
  • Gyöngyössolymosról (Természetadta - Szűcs Márta)
  • Kézműves pékáru Egerből (L&D Vadkovászos Pékműhely)
  • Szörp Nagyrédéről (Benedek Gyümölcsfarm)
  • Füstölt hús, kolozsvári szalonna, szív sonka, füstölt tarja, tepertő, zsír, füstölt csülök Demjénből (Demjéni Húsfutár)
  • Savanyúság, szörp, lekvár Szarvaskőből (Mező Norbert)
  • Erdészeti facsemete Egerből (Életfa Környezetvédő Szövetség)
  • Dísznövények a tangazdaságból (Heves Vármegyei Szakképzési Centrum – Sárvári Kálmán Technikum, Gimnázium és Kollégium)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában