Labdarúgás

2024.06.07. 14:41

A Füzesabonyi SC 32 év után léphet az NB III.-ba

A bajnoki cím megnyerése utáni következő lépést az NB III.-as tagság felé Hosszúpályiban teheti meg a Füzesabonyi SC-Erőss út csapata.

Bódi Csaba

A Füzesabonyi SC 1991/92-ben megyei I.-es bajnoki címet nyert csapata

Forrás: Heves Megyei Hírlap archívum

Bocsi Zoltánéknak 1992-ben még nem kellett osztályozót játszani a feljutásért. Az FSC 30 mérkőzésen szerzett 57 ponttal – 14 egységgel megelőzve az ezüstérmes Hevest – és letaglózó, 104–10-es gólkülönbséggel nyerte a megyei pontvadászatot s lépett az NB III.-ba. 

A hajdani védő immár szakosztályvezetőként élhette meg, hogy 32 esztendő múltán újra vármegyei I.-es bajnok lett az abonyi gárda. 

A sárga-kék együttes anno Varga László, Polgár László, Gál István, Nagy Péter, Bocsi Zoltán, Sima Tibor, Sipos Lajos, Palkó János, Both Csaba, Novák Tamás, Tamasi Sándor, Novák Zoltán, Fehér Gyula, Csóka Péter, Baranyai Attila és Sűrű András alkotta kerettel, edzőként Pázmándi Gáspár irányításával és Trombitás István szakosztályvezetővel az élen emelkedett ki a mezőnyből és írt arany fejezetet az Füzesabonyi SC történetébe.

Az osztályozós párharc programja

MONOSTORPÁLYI SE–FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT
Hosszúpályi, szombat, 15.00. V.: Lovas László (Vrbovszki, Zahorecz).
A visszavágót június 12-én, szerdán 17 órától rendezik Füzesabonyban.

A 2023/24-ben bajnoki címet szerzett, Füzesabonyi SC-Erőss út néven remeklő gárda szakvezetőként Bódis Barna vezetésével múlta felül a mezőnyt azok után, hogy egy évvel korábban ezüstérem jutott az együttesnek. A névadó szponzor Erőss út Kft. tulajdonosa, Erőss Róbert és a Nagy Csaba polgármester irányította helyi önkormányzat által támogatott csapat idén az első akadályt már megugrotta az elsőség kivívásával. A korona azonban még hiányzik a teljesítményre és az is bizonyos, hogy ezt nem lesz könnyű leemelni a polcról. A ráadást jelentő kétmeccses osztályozón a Hajdú-Bihar vármegyei bajnokkal találkozik az FSC. A Monostorpályi SE címvédőként rugaszkodik neki a párharcnak.

– Több szempontból sem előny, ha otthon kezd valaki egy párharcot. Ellenfelünk nagyon imponáló mérleggel nyerte a bajnokságot, ráadásul november óta gólt sem kapott. Ők a párharc esélyesei, csakúgy, mint a tavalyi párosításban a Cigánd, de idén is mindent megteszünk, hogy borítsuk a papírformát – mondta a hajdúságiak edzője, Bereczky Bence a haon.hu-nak.

Az ellenfélről

A 2123 lakost számláló Monostorpályi csapata házigazdaként a szomszédos Hosszúpályiban fogadja az FSC-t. A sporttelep autópályán haladva 145 kilométerre található Füzesabonytól, ahonnan 1 óra 28 perc alatt lehet elérni a létesítményig.  

A füzesabonyiak mestere, Bódis Barna szerint az majd csak a június 12-én soron következő második mérkőzés után tudják megmondani, előnyt jelentett-e számukra az idegenbeli kezdés.

– Ellenfelünk masszív, jó csapat, remek játékosokkal. Ezt bizonyítja az is, hogy a gárda idén is megnyerte a bajnokságot, csakúgy, mint tavaly. Ez nagy teljesítmény, az biztos. Mi azonban elsősorban a saját játékunkra koncentrálunk. Minden játékosomnak a lehető legtöbbet kell kihoznia magából és meglátjuk, ez mire lesz elég – rögzítette Bódis Barna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában