Vízilabda

2024.09.15. 11:36

Digi-Eger: csak a szépségtapaszra futotta a Szolnok ellen

A 2024/25-ös férfi OB I. nyitómérkőzésén a hazai medencében játszó Digi-Eger hétgólos vereséget szenvedett a Szolnoki Dózsa Praktiker csapatától.

Sike Károly

Az egri fiatalok könnyűnek találtattak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi OB I. 1. fordulójának mérkőzésén:

DIGI-EGER–SZOLNOKI DÓZSA PRAKTIKER 8–15 (0–5, 1–2, 2–4, 5–4)
Bitskey Aladár Uszoda, 100 néző. V.: Petik A., Ifj. Kenéz Gy.
EGER: Moravcsik – Szalai G. 2, SALAMON 1, Sári A., GÓLYA N. 3, Berényi, Molnár G. 1. Cserék: Borbély (kapus), Biros V., Ádám E., Moldisz 1, Rádli R., Klebovicz, Sudár. Edző: Jászberényi Gábor.
SZOLNOK: JÓZSA – SCHMÖLCZ 3, KOVÁCS G. 3, VÁMOSI 2, BEDŐ 2, Kakstedter 1, Simon D. Cserék: Zerinváry, Krasznai B. 1, Fedac 1, Teleki, Szabó B. 1, Böröczki 1. Edző: Hangay Zoltán.
GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 7/1, ill. 7/6.
ÖTMÉTERESBŐL: 2/– ill. –.
KIPONTOZÓDOTT: Sári A. a 29. percben.
A szolnoki gárda már az első negyed végén 5–0-ra, a nagyszünetben 7–1-re vezetett, amivel el is döntötte a pontok sorsát. Szépségtapasz, hogy az utolsó negyedet sikerült megnyerni az egriknek.

JÁSZBERÉNYI GÁBOR: – Megilletődötten kezdtük a mérkőzést, többeknek ez volt az első OB I.-es meccse. A nagyszünetben azt kértem a fiúktól, hogy legalább egy negyedet nyerünk meg és hozzuk döntetlenre a második félidőt. Azért vagyok büszke a játékosokra, mert volt bennük tartás és nem adták fel. Gratulálok a 16 éves Moldisz Milánnak az első OB I.-es góljához.
HANGAY ZOLTÁN: – Maximálisan elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával, főleg az első három negyedben nyújtott teljesítménnyel. A mérkőzés vége felé a nagy előny birtokában már csökkent a koncentráció. Ezen a mérkőzésen ez is belefért.
KÖVETKEZIK: Magyar Kupa selejtező, szeptember 20–22., Eger, Bárány-uszoda.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában