Heol.hu Videó

2023.06.29. 09:00

Szabadon engedték az M3-ason mentett árva kiskacsákat + videó

Öt kiskacsa maradt árván, miután elütötték a mamájukat az M3-as autópályán. Két hónapnyi gondozás után most elengedték őket.

F. V. E.

Az idei nyár eddigi legboldogabb pillanatait élték át a Tollas Barát Madármentés kollégái, ugyanis 15 mentett kiskacsát engedtek szabadon, köztük azzal az öt kis tollassal, akik árván maradtak, miután a mamájukat elütötték az M3-as autópályán, osztották meg közösségi oldalukon.  Úgy tudják, az autópályán több kocsi és egy busz is megállt, és összeszedték a szétfutó kicsiket, majd el is vitték a madármentésnek.

– A különlegesebb, ritkább madarak mentése is nagy élmény tud lenni, de a kacsaneveléssel semmi sem vetekszik. Nem olyan könnyű, mint sokan hiszik. Két hónapig etettük, neveltük, szerettük a 15 kiskacsát – jegyezték meg. 

A szabadon engedés megható pillanatait megörökítő videón látszik, mennyire boldogok a kiskacsák. Örömmel lubickolnak, és vidáman vetik bele magukat a nagyvilágba. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Frank Yvette)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában