Nyugodt éjszakák

5 órája

Megbetegít, ha nem nem alszunk jól

A doktornő elmondta, hogy alvás közben a sejtjeink gyorsabban és hatékonyabban tudnak regenerálódni, a sejtosztódás is felgyorsul és a javító mechanizmusok is nagyobb ütemben és hatékonyabban működnek.

Hornyák Réka

Dr. Mangó Gabriella, a gyöngyösi háziorvos és természetgyógyász újabb hasznos tanáccsal jelentkezett be Facebook-oldalán. Ezúttal a megfelelő minőségű és mennyiségű alvásról, pontosabban annak hiányával járó egészségügyi problémákról számolt be követőinek. 

- Ingadozó vérnyomás, ingadozó vércukorszint, inzulinrezisztencia vagy gyermekek esetében nem a korosztálynak megfelelő ütemű növés esetében is érdemes megvizsgálni elsőként az alvás milyenségét. Fontos az, hogy ne legyenek éjszakai felkelések és, hogy az ember legalább a korának megfelelő alvás mennyiséget aludja. Ha sem az alvás minőségében, sem az alvás mennyiségében nincsen eltérés a normálistól, akkor kell mindenképpen szakembert felkeresni, aki kiderítheti, hogy mi okozhatja a problémát - árulja el dr. Mangó Gabriella háziorvos az alvás és egyéb problémák című videójában Facebook-oldalán.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában